Om Oss

Femte generationen som hugger i sten

Välkommen till Erikssons Stenhuggeri i Ystad AB. Stenhuggare i fem generationer. Idag drivs förataget av Harald, Mikael och Hugo Eriksson. Vi utför traditionellt stenhuggerihantverk av högsta kvalitet. Företaget är uppdelat i olika ansvarsområden, gravstenar som Mikael ansvarar för och Komsta sten – för bänksivor och granitprodukter som Hugo ansvarar för.  Vi jobbar i nära samarbete med våra kunden och utför hantverket efter deras önskemål.

Vi kompletterar varandra i företaget. Harald Eriksson, fjärde generationen, är florist i grunden men sadlade om i familjeförataget på 60-talet. Mikael är en skicklig och passionerad stenhuggare. Hugo är specialiserad på granit och kan hjälpa dig att välja rätt i utbudet av granit från olika delar av världen.

För oss är kärleken till hantverket stor. Det är motpolerna inom stenhuggeri som är tjusningen, från ett skrovligt stenblock till en vacker , högblank gravvård. I graverkammaren hanterar vi tunna ark av bladguld med varsam hand.

 

Efter 65 år på Gjuteriområdet har företaget flyttat till nya lokaler i Västra sjöstaden. Här finns 1400 kvm för produktion, kontor, köksutställning, konferensrum och personalmatsal.  Här kan vi ta emot våra kunder på ett professionellt sätt. Från personer som nyligen mist en anhörig till generösa ytor för vår köksutställning. I våra lokaler kan du i lugn och ro välja material och utformning, bli inspirerad och så ideér till fönsterbänken, trappan eller grindstolpar. Välkommen att besöka oss eller kontakta oss med frågor och för prisuppgifter.